TARİHİ GELİŞİM

20.02.2013 3391

TARİHİ GELİŞİM

Bugünkü adıyla “Esentepe Ortaokulu” Esentepe Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Mahallesi, İlbadı Mahallesi ve Yeşilyurt mahallesinin içine alan çok geniş bir coğrafyaya oturan vatandaşlarımızın çocuklarına eğitim öğretim vermekte imiş.

Okulun bunduğu Esentepe Mahalsinde bulunduğundan tarihi itibariyle bu mahalleden başlamak doğru olacaktır. Esentepe Mahallesi Denizli Belediyesi tarafından gecekondu önleme bölgesi olarak kurulmaya başlamıştır. Bayındırlık müdürlüğü tarafından 8 adet yapılanmaya başlanan 5 er katlı binalar gecekondu önleme projesinin temelini oluşturmaktadır. Çoğunlukla 1970 yılında başlayan inşaatlara 1976 yılında ilimizde meydana gelen deprem felaketinden sonra hız kazandırılmış 1978 yılında tamamlanarak yerleşime açılmıştır.

Esentepe İlkokulu’na ait ilk binanın inşaatı, 1982–1983 öğretim yılı başında İlimiz Valisi Sayın Sami SÖNMEZ tarafından başlatılmış, 1983 yılının Haziran ayında ise inşaat tamamlanmıştır.

1995 yılında Meska Sosyal Konutları’nın yerleşime açılması ile birlikte çevremizde ki nüfus ve buna bağlı olarak Eğitim-Öğretim çağında bulunanların sayısı hızla artmıştır.

İlimiz hayırseverlerinden Hacı Ahmet Paralı’nın katkılarıyla 1996 yılının sonlarında başlatılan, ek bina inşaatı, 1997 sonlarında tamamlanarak Okulumuzun hizmet kapasitesi artırılmıştır. 23 Kasım 1997 tarihinde ise Devlet Bakanımız Sayın İsmet SEZGİN tarafından “Hacı Ahmet Paralı İlköğretim Okulu” olarak eğitim ve öğretime açılmıştır.

Haziran 2012 yılından Şubat 2017 ye kadar, Hacı Ahmet Paralı Ortaokulu olarak;  hizmet veren okulumuz, Şubat 2017 den sonra Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi binasına taşınmış, halen bu binada hizmet vermektedir.

2015-2016 Eğitim Öğretim Yılında deprem güçlendirmesi yapılan binamızda etkileşimli tahta donanımına sahip 22 Sınıf, 1 Bilişim Teknolojileri Sınıfı, 1 Fen Laboratuarı,1 Teknoloji Tasarım Sınıfı,1 çok amaçlı salonu ile 589 öğrenciye hizmet vermektedir.